Inpaktips

Als u zelf gaat inpakken en de verhuizing voorbereiden, dan kunt u gebruik maken van de volgende tips:

Dozen merken

Voor een snelle verhuizing is het belangrijk om boven op alle dozen te vermelden naar welke kamer in het nieuwe huis de dozen moeten.. U kunt de kamers in het nieuwe huis een nummer geven en deze nummers ook op de dozen schrijven.

Electronische apparatuur

Plaats zo mogelijk apparatuur in de originele dozen of in verhuisdozen. Vul de dozen op met papier of stukken stof. De wasmachine en droogkast kunnen wij voor u loskoppelen en weer aansluiten. Zet de diepvrieser in de nacht voor de verhuizing op de hoogste stand.

Breekbare zaken

Gebruik voor glazen aardewerk en andere breekbare zaken altijd inpakpapier. Buitengewoon kwetsbare objecten kunnen in een doos opgevuld met kleren worden ingepakt. Geef boven op de doos aan dat het om kwetsbare zaken gaat door bv een tekening van een wijnglas. Flessen moeten altijd rechtop in de doos staan. Brandbare en gevaarlijke stoffen apart houden.

Zware goederen

Maak dozen niet te zwaar. Als u boeken inpakt, doe dan in de bovenste 10 cm lichte zaken zoals kleding.

Kleding en vloerkleden

Kleding kunt u ophangen in speciale garderobedozen, die u bij ons kunt bestellen. Zo worden ze kreukvrij vervoerd. Vouw vloerkleden niet, maar rol ze op om kreukvorming te voorkomen

Gordijnen en lampen

Gordijnen kunt u van de rails halen en in dozen doen. Haal verder de lampen los en plaats de lampenkappen rechtop in een doos.

Klokken en schilderijen

Bij klokken dient u de slinger eruit te halen of in de kast vast te zetten. Laat grote (staande) klokken, maar ook spiegels en schilderijen door ons inpakken. Hiermee bent u verzekerd van de beste bescherming tijdens uw verhuizing.

Planten

Zo mogelijk in verhuisdozen plaatsen. Grote planten verzorgen wij.

Waardevolle spullen

Laat geen sleutels in kasten en bureaus zitten, ze kunnen zoekraken en andere objecten beschadigen. Zorg dat u sleutels, geld en cheques in uw handbagage houdt. Dit geldt natuurlijk ook voor dure sieraden en belangrijke papieren. Let u er ook op dat eventuele schroeven e.d. van door u zelf gedemonteerde kasten en het benodigde gereedschap goed bereikbaar zijn, zodat snel de kasten, bedden etc. weer kunnen worden opgebouwd.