Geloof het of niet, alle SEO’s waren ooit nieuwelingen. Het lanceren van een website en het doen van SEO voor een klein bedrijf kan een zeer opwindende gebeurtenis zijn voor een individuele of nieuwe bedrijfseigenaar. Echter, datopwinding kan snel omslaan in teleurstelling wanneer de site-eigenaar ontdekt dat ze weinig of geen verkeer krijgen. Als ze verkeer krijgen, komt dit hoogstwaarschijnlijk van familieleden of vrienden die ze via een e-mail of Facebook op de hoogte hebben gesteld .

Omdat ik betrokken ben bij SEO en marketing in het algemeen, word ik meestal bestookt door familieleden en vrienden met vragen over het op de markt brengen van hun website of hun toekomstige website op internet. Vanwege dit en mijn bereidheid om zowat iedereen die ik ken te helpen, kun je me meestal vinden in een klein donker hoekje op een familiefeestje (het moet klein en donker zijn omdat mijn vrouw wordt getikt als ik niet op ben en socializen met iedereen), aan de telefoon in de auto, of het beantwoorden van een e-mail, Facebook-bericht of Twitter-bericht over SEO en andere internetmarketingtactieken.

Ik was gisteren aan het bellen met een van mijn beste vrienden van de middelbare school. Ons gesprek was gericht op algemene principes voor zoekmachineoptimalisatie en linkbuilding-tactieken die een goede basis zouden kunnen bieden en hopelijk, als hij ze goed doet, een aantal sterke rankings in de zoekmachines. Een ding dat ik heb benadrukt, is het feit dat wat hij ook doet, hij op natuurlijke wijze banden moet opbouwen. Een natuurlijke linkbuilding-campagne is cruciaal voor succes in SEO.

Een natuurlijke linkbuilding-campagne is precies dat, natuurlijk! Het krijgen van 50.000 links binnen de eerste twintig dagen van het bestaan ​​van uw website is absoluut niet natuurlijk. Een langzaam straaltje links op uw website krijgen en vervolgens opbouwen ziet er veel natuurlijker uit. Het is ook niet natuurlijk om 50.000 links naar uw startpagina te krijgen met dezelfde ankertekst. Varieer uw ankertekst en neem long tail-versies van uw zoekwoorden op. U moet naast uw startpagina ook links maken naar andere pagina’s van uw site. Al deze dingen helpen bij het bouwen van een natuurlijke linkcampagne.

Wat links betreft, zijn er twee soorten links die u voor uw websites kunt krijgen: externe en interne links. Beide zijn erg belangrijk en kunnen een enorm verschil maken in uw zoekmachine rankings. Ik wil in detail tien manieren bespreken om uw linkbuilding-campagne effectief een vliegende start te geven.

Vrienden en familieleden

Bij het starten van een linkbuilding-campagne is een heel natuurlijke manier om links te krijgen van vrienden en familieleden. Ik heb zojuist onze familieblog geopend en alle vrienden en familie geteld die we in onze blogroll hebben toegevoegd. Het totaal… 41. Hoe moeilijk is het om gewoon uw familie en vrienden die blogs of andere sites hebben op te bellen (aanbevolen – het is persoonlijker) of te e-mailen en hen om een ​​link naar uw nieuwe website te vragen? Helemaal niet moeilijk! Sterker nog, omdat het je vrienden of familieleden zijn, zullen ze het waarschijnlijk zonder aarzeling doen. U kunt hetzelfde doen met Facebook, MySpace, Twitter, enz.

Voeg een blog toe aan uw domein

Google houdt van blogs! Google houdt van verse inhoud! Google houdt van interne links! Interne links van andere pagina’s van uw website zijn een gegarandeerde manier om u te helpen uw positie in de zoekmachines te verhogen. Het toevoegen van een blog aan uw domein is een geweldige manier om eenvoudig en regelmatig nieuwe inhoud aan uw website toe te voegen. In de meeste gevallen is het toevoegen van een blog aan uw hoofddomein vrij eenvoudig en kan in slechts drie muisklikken worden gedaan. Webhostingbedrijven zoals myhosting.com, Hostmonster en Bluehost bieden installatie met één klik van blogplatforms zoals WordPress of b2evolution.

Door een blog toe te voegen, er minstens één keer per dag op te posten en terug te linken naar uw startpagina en andere belangrijke pagina’s van uw website met ankertekst voor zoekwoorden, is een geweldige manier om veel interne links te krijgen. Wanneer u blogt, moet u ook doorlinken naar andere websites die u interesseren en websites in vergelijkbare sectoren. Je zou ook kunnen overwegen om afbeeldingen, video’s, polls, enz. toe te voegen. Mix dingen door elkaar! Laat het er natuurlijk uitzien! Het belangrijkste, veel plezier!

Lokale organisaties

Zowat elke stad in het land heeft een lokale kamer van koophandel; de mijne zou de Lehi Area Chamber of Commerce zijn. Door lid te worden van een kamer van koophandel krijgt u niet alleen een zeer goede link terug naar uw website, maar biedt u ook netwerkmogelijkheden met andere lokale bedrijven. Meestal kunt u, afhankelijk van uw bedrijf, vrij eenvoudig nieuwe leads genereren door andere personen en bedrijven in uw regio te leren kennen.

Lokaal nieuws

Het ontwikkelen van relaties met lokale krantenschrijvers en het altijd beschikbaar stellen van commentaar op nieuwsberichten waarin uw branche is betrokken, is een geweldige manier om bekendheid met uw bedrijf op te bouwen en links naar uw website te krijgen (als de krant online is gepubliceerd).

Help een non-profitorganisatie

Het zou je verbazen hoeveel non-profitorganisaties er in jouw stad en in jouw staat actief zijn. Ieder van ons heeft talenten gekregen en bepaalde dingen waar we goed in zijn. Ik garandeer je dat er een non-profitorganisatie is die jouw hulp kan gebruiken, of het nu gaat om het ontwerpen van hun website of het schilderen van de vergaderruimte van hun nieuwe kantoorgebouw. Als u uzelf en uw diensten gratis aanbiedt, kunt u hoogstwaarschijnlijk een link naar uw website van die van hen vragen en krijgen.

Dien uw site in bij lokale en branchespecifieke online bedrijfsgidsen

Iedereen die SEO bestudeert, kan meestal een blogbericht vinden over het indienen van uw website bij directory’s op internet. Ja, dit is een waardevolle tactiek voor het bouwen van links, maar voordat je gek wordt en begint met het indienen van duizenden directories, moet je op zoek gaan naar lokale directories en directories die specifiek zijn voor jouw bedrijf. Dien deze eerst in en neem de tijd om alle informatie in te vullen waar ze om vragen. Dit zullen enkele van uw meest waardevolle links zijn, omdat ze zo relevant zijn voor uw website en bedrijf.

Sociale bladwijzers

Je hebt vast wel eens gehoord van de term social bookmarking. Je hebt waarschijnlijk gehoord dat social bookmarking een geweldige manier is om links op te bouwen. Nou, dat is het wel en dat is het niet… Je kunt veel tijd verspillen aan social bookmarking als je naar de verkeerde sites stuurt. Ik beperk mijn social bookmarking tot Mixx, Propeller en soms Kirtsy. De truc voor social bookmarking is om niet alleen een bladwijzer te maken voor uw website, uw blogposts en andere dingen die verband houden met uw website, maar ook om een ​​bladwijzer te maken voor veel verschillende dingen die u interesseren. Hierdoor zullen uw bladwijzerprofielen er veel natuurlijker uitzien voor zowel kijkers als zoekmachines.

Schrijf een artikel en verstuur naar artikeldirectories

Het schrijven van artikelen en het indienen ervan bij sites zoals Ezine-artikelen, Article City en Go Articles, ook wel artikelmarketing genoemd, is een geweldige manier om links naar uw website te krijgen. Neem de tijd om een ​​zeer gedetailleerd artikel over uw branche te schrijven en stuur het naar een paar artikeldirectories zoals degene die ik hierboven heb genoemd. U krijgt links terug naar uw website door de auteursbron of bio-box aan het einde van het artikel correct te gebruiken. U moet iets over uzelf en uw bedrijf vertellen, terwijl u trefwoordrijke ankertekstlinks toevoegt die naar uw website verwijzen.

Een persbericht schrijven en indienen

Het schrijven van persberichten en verzenden naar plaatsen zoals PR Web of Web Wire is een geweldige manier om interesse en buzz over uw bedrijf te genereren en ook om links terug naar uw website te krijgen. Deze methode van linkbuilding is iets moeilijker dan andere links die u voor uw website kunt krijgen. Het schrijven van een persbericht vereist vaardigheid… een vaardigheid die de gemiddelde persoon, zoals ik, niet heeft. Persberichten hebben bepaalde vereisten waaraan moet worden voldaan, een bepaald formaat dat moet worden gevolgd en in de meeste gevallen super interessant moeten zijn. Het ontbreken van een van deze elementen kan bijna garanderen dat uw persbericht ofwel ronduit wordt afgewezen of niet wordt verspreid naar andere nieuwsgerelateerde websites.

Bouw een hubpagina of Squidoo-lens

Het bouwen van een Hub-pagina of Squidoo Lens is een leuke manier om links terug naar je website te krijgen. Tot op heden heb ik 73 hubs en 25 lenzen gebouwd voor mijn eigen persoonlijke websites en honderden voor klanten die ik heb beheerd. De meest effectieve Hub-pagina’s en Squidoo-lenzen zijn die met ten minste 450 woorden tekst over een bepaald onderwerp of onderwerp, video’s, afbeeldingen, polls en andere gadgets die gemakkelijk kunnen worden toegevoegd. U wilt de pagina zo interactief mogelijk maken, zodat deze waardevol is voor iedereen die deze leest. Je mag twee links naar andere websites vanaf je Hubs en een handvol links (wees conservatief, spam niet) vanaf je Lenzen.

Links bouwen is niet mooi. Maar om goed te scoren in de zoekmachines is het absoluut noodzakelijk. Dit zijn tien uitstekende manieren voor nieuwe bedrijven of nieuwe website-eigenaren om links naar hun websites te bouwen. Er zijn er nog veel meer en ik moedig al onze lezers aan om aan deze lijst toe te voegen door op dit bericht te reageren.

Tags: Linkbuildingpicknicktafelslinkbuilding Vlaanderen